Právě čtete

Silvestrovské drinky

8316  
Sdílet: 

Silvestrovské drinky

Jak se letos těšíte na silvestrovskou noc? Kde ji budu trávit a s kým, je pro mne každý rok překvapením na poslední chvíli. Samozřejmě ji plánují i moje děti a většinou to stejně skončí dětským mejdanem u některých otrlých a obětavých přátel. To se pak tyhle drinky musí pít s rozvahou, poněvadž jak zkušenost napovídá, děti chodí spát později než rodiče.

30. 12. 2015 2 min. čtení Kateřina Winterová
Silvestrovské drinky

Podle fotek jste asi poznali, že jsme fotili v létě, ale nenechte se zmást. Suroviny na drinky seženete i poslední den v roce. Hroznové víno doporučuji koupit dopředu a dát ho zmrazit. Poslouží vám místo ledu, nebude ředit obsah skleniček a nakonec ho můžete i slupnout. Condurango sladové víno doporučuji mít doma ve spíži. Má pozitivní vliv na trávení i na nechutenství. A taky mi chutná… Malá potíž možná bude s čerstvým tymiánem v zimě, ale zase máme o důvod víc mrazit si letní úrodu bylin pro strýčka Příhodu. V našem případě pro strýčka Silvestra. Zkuste ho nahradit třeba hladkolistou petrželí. To by mohlo fungovat! No, vařím z vody, teda z alkoholu… :)

Malá rada na závěr. Nejlepším pitím je stejně voda, tak s ní nezapomeňte náležitě prokládat popíjení alkoholu. A taky se najezte a hodně tancujte! Ať si ty zážitky další den pamatujete a můžete s chutí vyrazit na novoroční procházku. Těšíte se na rok 2016? Tak ať vám vyjde!

Earl Grey Cider Snap

_MG_9963

Suroviny:

1 panák whisky nebo bourbonu
1 panák silného výluhu z earl gray čaje
3 panáky cideru
šťáva z poloviny citronu
led

Postup:

Whiskey, čaj a cider jsem protřepala v termosce, protože nemám shaker. Posloužila dobře. :) Sklenici jsem z poloviny naplnila ledem a zalila koktejlem. Podle chuti jsem přidala šťávu z citronu.

Jalovcový gin tonic s tymiánem

_MG_0170

Suroviny:

1 panák ginu
3 panáky tonicu
špalík salátové okurky
pár kuliček jalovce
snítka tymiánu
led nebo zmrzlé hrozny

Postup:

Do sklenice dáme led nebo hrozny a zalijeme je ginem a tonicem. Přidáme okurku, jalovec a tymián. Podáváme.

Moje sangria Condurango

_MG_9817

Suroviny:

lahev šampaňského
2-3 panáky sladového vína Condurango
kousek čerstvého zázvoru
sezónní ovoce (broskve, ananas, jahody, třešně, jablka, švestky, hroznové víno, meloun…)
1 citron
1 limeta
pár snítek meduňky či máty

Postup:

Do velké mísy nakrájíme na tenké plátky zázvor a na kostičky různé druhy ovoce podle sezóny a chuti. Lístky bylin natrháme do mísy a zalijeme je šampaňským. Přidáme Condurango a dochutíme šťávou z citronu a limety. Sklenici jsem nazdobila vinným listem, plátkem citronu a čerstvým fíkem. Zmrzlé hrozny poslouží jako náhražka ledu. Můžeme ji i ředit jemně perlivou vodou.

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články