Právě čtete

Svěží letní cheesecake s mangem

8566  
Sdílet: 

Svěží letní cheesecake s mangem

Dezert, který je dokonale vyladěný pro oko i pro chuť? Mangový cheesecake s tvarohovým krémem bude díky třem vrstvám ozdobou každé letní hostiny.

14. 8. 2019 1 min. čtení Erika Pilátová
Svěží letní cheesecake s mangem

Když se u nás doma objeví na stole něco, co obsahuje tvaroh a ovoce, během chvilky to zmizí. Ne jinak tomu bylo i v případě tohoto koláče. Kombinace křupavého těsta s nadýchaným krémem a vrstvou manga je opravdu zážitek a perfektně se hodí jako dezert ke kávě. Ovocnou vrstvu můžete kombinovat podle chuti. Skvěle chutná i z meruněk nebo lesního ovoce.

Doba přípravy: 40 minut

Doba pečení: 15 minut

Potřebujete (na 1 kulatou dortovou formu):

na těsto:
  • 100 g hladké mouky
  • 100 g mletých mandlí
  • 1 lžíci kakaa
  • 4 lžíce cukru
  • 1 žloutek
  • 120 g másla
na tvarohový krém:
  • 750 g měkkého tvarohu
  • 250 g moučkového cukru
  • 4 lžíce nemletého máku
  • 1 balíček želatiny do krému

Místo tvarohu bude chutnat v koláči výborně i mascarpone. Místo cukru ho můžete osladit rozpuštěnou bílou čokoládou.

k dokončení:

  • 1 velké mango
  • 1 lžíce želatiny v prášku

Postup:

  1. V míse promíchejte mouku s mletými mandlemi, přidejte kakao, cukr, žloutek a nakrájené máslo. Vypracujte hladké těsto bez hrudek. Formu vyložte pečicím papírem a na dno dejte těsto. Pomocí prstů ho rozmačkejte do tenké vrstvy. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte přibližně 15 minut. Pak formu vyjměte a těsto nechte vychladnout.
  2. Mezitím v míse ušlehejte tvaroh s cukrem a vmíchejte mák. Želatinu dejte do rendlíku, přidejte k ní 4 lžíce vody a nechte ji asi 10 minut bobtnat. Pak ji zahřejte, ale nevařte. Vmíchejte do ní lžíci krému a pak vše společně promíchejte. Tvarohový krém naneste na korpus a uhlaďte.
  3. Mango oloupejte, nakrájejte a dejte do mixéru. Rozmixujte ho na hladké pyré. Želatinu smíchejte s troškou vlažné vody a vmíchejte ji do pyré. Nechte trochu ztuhnout a pak směs nalejte na tvarohový krém. Hotový koláč dejte aspoň na 2 hodiny do chladu.

Korpus na koláč můžete připravit i nepečený


Korpus na koláč můžete připravit i nepečený. Kakaové sušenky rozdrtíte pomocí válečku, přidáte kousky másla a hotovou směs napěchujte do formy.

Jak připravujete cheesecake vy? Inspirujme se vzájemně na Facebooku. :-)

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články