Právě čtete

Když si trend přiznaného prádla vyzkouší holka krev a mlíko

33834  
Sdílet: 

Když si trend přiznaného prádla vyzkouší holka krev a mlíko

Doma mi vždycky říkali, že spodní prádlo je spodní, protože se nosí vespod, a jediná situace, kdy ho někdo cizí může vidět, je, když mě odvezou do nemocnice. Teď je naopak trendy, když vám kouká krajka zpod trička. Může si to ale dovolit někdo jiný než modelky?

19. 9. 2018 3 min. čtení Marie Háková
Když si trend přiznaného prádla vyzkouší holka krev a mlíko

Nosím velikost 40–42 a moje prsa se do ruky spíš nevejdou. Na normální ženskou super, na pobíhání venku s přiznaným prádlem se moc necítím. Když to ale můžou nosit jiné holky, chtěla jsem to alespoň zkusit.

Vyzkoušela jsem 3 trendy varianty přiznaného prádla z kolekce Tchibo.

Hodnoticí kritérium nositelnosti: troufla bych si tak na nedělní oběd k mámě?

Modelkovsky: kuk-zpod-svetru

Ozdobnou podprsenku (bralette) vykukující z volnějšího svetru jsem okoukala od své kolegyně, která vypadá jako modelka, a vždycky jsem si myslela, že něco takového by mohlo slušet jenom jí.

Překvapilo mě, jak je bralette pohodlná. Klidně si v ní můžu zdřímnout, aniž tlačí, takže na víkendy je pro mě ideální. Doteď jsem měla problém podobný kousek sehnat, většinou je šitý na holky do velikosti C a ty obdařenější mají smůlu. Já mám D­–E a konkrétně tato bralettka (vel. 42) mi sedí dobře.

Myslím ale, že ji budu i nadále nosit jako moc hezký kousek schovaný pod oblečením, případně nechám jenom trošku vykukovat ramínko. Takový hluboký výstřih je na mě přece jenom moc – a na ten nedělní oběd bych si v něm rozhodně netroufla. Co vy?

Tip pro větší prsa: pokud je pro vás nošení podprsenky bez opory nepředstavitelné, ale krajka pod svetrem se vám líbí, můžete si vzít klasickou podprsenku a přes ni tílko s krajkovou vsadkou. Já jsem ho využila v následujícím modelu. Případně by se vám mohla líbit podprsenka s výraznou krajkou.

Máš to naopak: (krajkové) tílko přes tričko

Pokud jste taky vyrostli na přelomu milénia, pamatujete, jak jsme v pubertě nosili dvě trika na sobě? Teď se móda vrátila a vytáhla nahoru ozdobné košilky. S myšlenkou, že budu vypadat, jako když se neumím obléknout v tom správném pořadí, jsem to zkusila taky.

Líbí se mi, že na sobě můžu mít tílko, a přitom mi nevypadávají prsa ven ani mě neznervózňují holé paže. Navíc si můžu užívat „trend přiznaného prádla“, i když pod tím vším mám ne-tak-sexy podprsenku s oporou.

K mámě bych takhle šla s klidem, dokonce jsem takhle šla i do práce. Nejenom, že se nikdo nesmál, ale dostala jsem i pár pochval.

Jak nosit tílko přes tričko

  1. Tmavá košilka přes světlé tričko je vždycky lepší. Klasika je bílé triko, černé tílko, ale bílé tričko moje skříň nenabízí a proužky jsou naopak skoro moje poznávací znamení.
  2. V kalhotách se nejspíš budete cítit líp než v sukni. Nemusí splývat s košilkou, ale ani by neměly příliš kontrastovat.
  3. Hodně štíhlé postavě sedí volné oba vršky. Slovanské holky s definovaným pasem ocení kombinaci spíš na tělo, jablíčka a obdélníky zase těsnější spodní triko a volnější košilku.

Oblečená-neoblečená: plně přiznaná podprsenka pod průhledným topem

Když jsem si model zkoušela ještě před focením, zjistila jsem důležitou věc: slovanské holky můžou na hladký střih topu zapomenout. Pokud se necítíte jako modelka, zachrání to volnější košile (jako v mém případě) anebo halenka z hustší krajky.

A dost pomáhají příjemné stahovací kalhotky, které tvarují, ale neškrtí. Haleluja! Sukní do pasu jsem zakryla pupík a rázem by to šlo.

Na denní nošení si netroufám, ale na večer se mi takový outfit líbí moc a myslím, že spíš než na oběd k mamce bych si ho vzala, až spolu půjdeme třeba do divadla.

A musím se podělit ještě o jednu věc: překvapilo mě to, ale tato podprsenka je dokonalá one-size. V jiné barvě si ji zkoušela modelka na focení pro jiný článek na Tchibo Blogu, a tato podprsenka jí moc hezky seděla, i když má dekolt o hodně menší než já. A úplně stejně sedí i mně. Látka se natáhla, aniž začala být průhledná. Takže dámy, nebojte se jí! :-)

Finální verdikt: přiznané prádlo pro holky krev a mlíko ano/ne?

Já jsem pro. Mnohem víc, než jsem si na začátku myslela. Chce to nicméně špetku zdravé sebekritiky. Přiznané prádlo se dá rozhodně nosit tak, že se ani se slovanskou postavou nemáte vůbec za co stydět.

Jak se starat o krajkové prádlo

Krajkové prádlo do pračky smí. Ale jen na speciální program (většinou má ikonku peříčka) a nejlépe ve speciálních sáčcích na praní jemného prádla.

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články