Právě čtete

Nové vitamínové vody

59850  
Sdílet: 

Nové vitamínové vody

Vitamínů není nikdy dost, hlavně když se stravujeme za běhu a nevyváženě. Proto mě zajímají různé způsoby přijímání minerálů a vitamínů i jinak než z dobrého oběda či svačiny. Pitný režim je nezbytný, to víme, ale někdy už mě pití prosté vody nebaví nebo se mi chuť mé oblíbené minerálky na čas “přepije”.

7. 10. 2016 2 min. čtení Kateřina Winterová
Nové vitamínové vody

Možná namítnete, že když už je tu ten podzim, tak byste si raději dali něco teplého. Ano, ale servírování vitamínové vody vám zabere o trochu méně času a navíc vás osvěží a dodají tolik potřebné látky. Můžete si směs bylin a ovoce také dolévat a macerovat a mít přírodní vitamíny celý pracovní týden. Třeba jak jsme to zkoušeli loni.

Céčková voda mi navíc přijde v tomhle období víc než vhodná. Rakytník a citrusy v bio kvalitě vám díky vitamínům rozpustným ve vodě pomohou nastartovat imunitní systém a ubráníte se rýmě nebo nachlazení levou zadní. Výzkumy také tvrdí, že spousty prospěšných látek pro náš organismus obsahuje nejen šťáva z citrusů, ale i ta bílá hořká slupka. Proto je v receptu používám i s kůrou. A co se týká antioxidantů, máme je tu po kupě v jednom džbánku. Borůvky jako superpotravinu, matcha tea vás nakopne a pomáhá i při hubnutí a šalvěj za byliny překvapuje svou schopností posilovat celé tělo. Ale pozor, jeden či dva drinky denně stačí, ale ne dlouhodobě. Šalvěj se také nedoporučuje těhotným ženám.

Jsem tedy rozhodně pro přírodní vitamíny z ovoce, zeleniny a bylin bez přídatných látek a pojidel. Co vy?

VITAMINOVE VODY ANTIOXIDANT_

Antioxidační vitamínová voda

Suroviny
2 hrsti borůvek
20 lístků šalvěje
2 lžíce čaje matcha
1 l vody

Postup
Borůvky rozmačkáme, listy podrtíme a přidáme k borůvkám. Zasypeme matchovým práškem a necháme zhruba 2 hodiny macerovat. Zalijeme vodou a podáváme.

VITAMINOVE VODY C

Céčková vitamínová voda proti nachlazení

Suroviny
1 hrst šípků
1 hrst bobulí rakytníku
1 pomeranč
1 citron
1 grapefruit
1 l vody

Postup
Šípky s rakytníkem zlehka podrtíme ve sklenici. Citrusy pečlivě omyjeme a i s kůrou nakrájíme na plátky a ty na čtvrtky. Vsypeme k šípku, zalijeme vodou a necháme odležet.

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články