Osvěžení těla i mysli
Levandule a espresso jsou důkazem, že protiklady se přitahují. Fialová, opojně vonící bylinka je balzám na nervy a prý umí také zatočit s trávicími obtížemi a bolestí hlavy. Když k ní přidáme espresso, které je mistrem v dobíjení energie, vznikne perfektní souhra. A tonic to vše korunuje.
Jak vybrat perfektní tonic
S tonicem to není jen tak. Některé druhy jsou tak aromatické, že by mohly přebít chuť levandule. Vybírejte tedy co nejjemnější. Úplně nejlepší je levandulový tonik – najdete ho třeba na e-shopu jedné moravské levandulové farmy. Ale samozřejmě i obyčejný (jemný a neochucený) tonic z obchodu udělá parádu. A nebosi zkuste připravit tonic doma, námi vyzkoušený recept najdete tady.
Příprava espresso tonicu s levandulí
Co budeme potřebovat
- Espresso z kávovaru nebo moka konvičky, doporučujeme zrnka Tchibo Barista
- Dobře vychlazený tonic
- Levandulový sirup – můžete zkusit domácí, tady najdete recept.
- Kostky ledu
Postup
- Připravte si do šálku vedle espresso.
- Menší skleničku naplňte ledem.
- Přilijte levandulový sirup (přiměřené množství podle chuti) a cca 80 ml tonicu.
- Opatrně promíchejte.
- Na závěr pomalu přes lžičku přidejte espresso – vytvoří se vám tak hezký dvoubarevný efekt.
- Nápoj můžete na závěr ozdobit kvítkem levandule.
Vyzkoušíte to také? Za sebe velice doporučuji. A pokud chcete svou kávu levandulovou po všech stránkách, zamrazte si den dva dny předtím snítky levandule ve formičkách na led. Květinové ledy nejenže zpestří váš nápoj, ale ještě mu dodají aroma francouzské Provance. Santé! ?
Smyslně ženské
Užívejte si každý den v měkoučkém prádle v hnědé, papájové a krémové barvě.