Právě čtete

Jarní smoothie

15819  
Sdílet: 

Jarní smoothie

Po zimě se většina z nás těší na vyšší teploty na teploměru. Já osobně miluji tu chvíli, kdy začíná vše pučet, probouzet se po zimě a kvést. K tomu se rozšiřuje nabídka čerstvého a barevného ovoce plného chuti. Proto většina smoothie, která připravuji, přestává mít pouze zelenou barvu, ale naopak barevností září.

17. 3. 2017 2 min. čtení Kateřina Kuranova
Jarní smoothie

Vždy, když připravuji smoothie, přemýšlím nad několika body. A to, jestli mám chuť na ovocné či zeleninové, piji ho jako doplněk k snídani, nebo mi má nahradit snídani úplně. A také, zda mám méně času, a tak si ho připravím do sklenice jako nápoj. Když mám více času, připravím si ho husté do misky, nazdobím ovocem, a popřípadě i granolou.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

V tomto receptu jsem spojila chuť na ovocné smoothie plné čerstvých a voňavých jahod se spoustou času a relaxace u snídaně. Nakonec jsem ale smoothie ozvláštnila energickou bombou v podání matcha tea.

Spousta z nás ho nikdy nepila, někdo ho miluje či nenávidí. Tohle je způsob, kdy je specifická chuť matcha tea zjemněna výraznou chutí jarních jahod, a tak si na něm pochutná úplně každý. Matcha je úžasný zdroj energie, protože obsahuje až 10x více teinu než klasický zelený čaj. Již jedna porce čaje denně podstatně zvýší hladinu antioxidantů v krvi. A jeho energie je oproti kávě uvolňována postupně.

Co víc si tedy přát k snídani než takto výživné smoothie plné superfoods a energie z matcha tea?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Suroviny

Smoothie
6 velkých jahod
1 banán
2-4 g matcha tea
1 dcl mléka

Zdobení
1 lžička chia semínek
2 lžičky slunečnicových semínek
1/2 matcha tea
1/2 banánu
1/2 jahody
3 lžíce granoly

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Postup

Do mixéru vložíme očištěné jahody, banán, lžičku matcha tea a mléko a rozmixujeme do hladkého smoothie. Smoothie by mělo být hustější, protože se bude podávat jako „smoothie bowl“.

Smoothie přelijeme do misky a nazdobíme granolou, chia semínky, slunečnicovými semínky, matcha tea, plátky banánu a plátky jahod.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články