Právě čtete

Jak připravit děti na sychravý podzim

5314  
Sdílet: 

Jak připravit děti na sychravý podzim

Co obléci dětem do sychravého podzimního počasí? To je otázka spousty rodičů. Podzim umí být velmi nevypočitatelný a sluneční paprsky může brzy vystřídat déšť a naopak. Oblečení pak bývá celkem dilema.

2. 9. 2015 2 min. čtení Sexy Mamas
Jak připravit děti na sychravý podzim

Děti často řeší změny počasí rozepínáním a zapínáním bundy, což však není nejvhodnější řešení. Často fouká, a rozhicované děti se tak snadno nachladí. Do takového počasí se osvědčily vesty. Děti se v nich cítí pohodlně a svobodně, není jim horko, ani zima.

Když je větrno, můžeme jít konečně pouštět draky! Aby bylo dětem pohodlně a teplo, stačí navléct kvalitní větruvzdornou bundu. Vybírejte takovou, která nepropustí chladný vítr, ale zároveň je z prodyšného materiálu. Ideální jsou boční kapsy, do kterých děti alespoň na chvíli ukryjí studené ruce, a kapuce a stojáček, který chrání krk před chladem. Super jsou hřejivé a lehké „softshellky“, ty kvalitnější jsou větruvzdorné a odpuzují vodu. Zapomeňte prosím na šusťákovky. :)))

Ani v dešti nemusíte zůstávat doma. V suchu děti udrží nepromokavé oblečení. Pláštěnkám naštěstí už odzvonilo. Taky si vzpomínáte, jak vás v dětství štvaly? Neprodyšné, igelitové, nevzhledné a nepoddajné pláštěnky.

IMG_5997

Kalhoty a bunda do deště jsou pro naše klima vhodná investice, děti je užijí na podzim i na jaře. Pro menší děti se dají sehnat i nepromokavé overaly s kapucí. Vypadají úžasně roztomile! Opět je důležité dbát na prodyšnost a fajn jsou také vychytávky jako stahovací guma na rukávech či nohavicích nebo elastické pásky přes chodidlo.

Pokud kalhoty mají šle, měly by být pružné nebo posuvné, aby dobře seděly. Super jsou i reflexní odrazky a reflexní pásky na oblečení, díky kterým budou děti viditelné i v sychravých podzimních dnech. Pod toto svrchní oblečení se hodí třeba legíny nebo tepláky a fleecové mikiny, které jsou hřejivé a příjemné.

IMG_6007

Dalším podzimním „musthave“ kouskem do deště jsou samozřejmě gumáky. Obchody jsou plné krásných gumových holínek, ale je dobré nekoukat jen na jejich design. Důležité je, aby nebyly příliš úzké. Takové pak tlačí a nedáte do nich kalhoty, nebo naopak široké, ty pro změnu padají v kalužích z nohou a prší do nich. Ideální jsou stahovací gumáky, nejlépe pak ty, které mají vevnitř vyjímatelnou fleecovou ponožku. Pokud ji nemají, je vhodné dbát na teplé ponožky, třeba z merino vlny, protože v gumových botách dětem snadno prochladnou nohy. Dobrou zkušenost máme i s vložkami do bot z ovčí vlny.

IMG_6017

V sychravém počasí také nepodceňujte spodní prádlo – nátělník nebo bodýčko, teplé ponožky a příjemné punčocháče. Dbejte na materiály, ideální je mikrovlákno nebo bavlna.

Posledním tipem do sychravého počasí jsou veselé barvy. Když už je ošklivo a padají trakaře, tak ať to pochmurno prozáří alespoň barevné oblečení. ;) Barvy dokáží ovlivňovat náladu a děti je přece milují!

IMG_5999

IMG_6018

IMG_6012

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články