Točily jsme tenkrát záběry na půdě při západu Slunce, dlabaly gazpacho z našich jahod ze záhonu a zpívaly slovenskej pop. Krásný časy! Udělejte si je taky! Jahodová smršť letošního roku pomalu končí, tak neváhejte! Dejte vale jahodám s cukrem na sto způsobů a posolte si je!
První úroda okurek a paprik ze skleníků už je na pultech, takže nic nebrání tomu vychutnat si tento gurmánský zážitek. Konec předsudkům a čekejte velkou dobrotu.
Ingredience:
½ kila nakrájených jahod
1 nakrájená paprika
1 oloupaná nakrajená okurka
čerstvý estragon
trochu olivového oleje
trochu balzamikového octa
sůl
čerstvě namletý pepř
Na ozdobu:
½ šálku nakrájených jahod
½ šálku nakrájené papriky
½ šálku oloupané nakrájené okurky
Postup:
Všechny ingredience na gazpacho vložíme do velké mísy a promícháme rukama. Vrch mísy zabezpečíme celofánem a dáme přes noc odležet do chladničky. Pak vyndáme, vložíme do mixéru a rozmixujeme. Můžeme zředit vodou, pokud je směs hustá. Gazpacho nalejeme do misek a ozdobíme. Navrch ještě můžeme přidat nasekané mandle, oříšky nebo slunečnicová semínka.