Právě čtete

Dušičkový věnec z dýní

7467  
Sdílet: 

Dušičkový věnec z dýní

Tento věnec má tu výhodu, že k výrobě můžete použít to, co najdete doma nebo co vám roste na zahradě, dokupovat toho moc není třeba. Stačí trocha fantazie a minimálně zručnosti a můžete mít věnec zářící podzimními barvami nebo tesknící po letním teple. Věnec z dýní je navíc ideální kombinací tradice dušiček a Halloweenu, jen místo vyřezávání obličejů do dýně na ozdobení dušičkové dekorace použijete okrasné dýně.

31. 10. 2016 2 min. čtení Redakce
Dušičkový věnec z dýní

Čas zajít na hřbitov, připomenout si své blízké, zapálit svíčku a očistit hroby je opět tady. Dušičky se odvíjí od svátku Všech svatých, kterým Keltové slavili konec roku a věřili, že se stírala hranice mezi světem živých a mrtvých. Z toho plyne i další zvyk, který na hřbitovech děláváme – zapalování svíček. Keltové věřili, že oheň očišťuje a pomáhá chránit před zlými duchy.

DIY ZARI 2016 (1 of 1)

Suroviny

slaměný korpus na věnec
drátek
tavná pistole
okrasné dýně
traviny ze zahrádky (břečťan, psí víno, květy máty…)

Postup

Slaměný korpus i vázací drátek koupíme ve výtvarných potřebách nebo v hobby marketech. Drátek můžete pořídit ve stříbrné nebo v zelené barvě. Do korpusu pomocí stonků zapícháme zelený břečťan, který poslouží jako podklad. Záleží kolik materiálu chcete dát navrch a podle toho přizpůsobíme množství břečťanu. Když máte málo ozdoby navrch, dejte břečťanu víc, aby korpus nebyl vidět, když naopak chcete mít věnec ozdobený hromadou materiálu, nemusí být podkladu tolik a korpus může prosvítat.

Ustřihneme si odpovídající délku drátku, kterým budeme korpus omotávat a postupně jím připevňovat další traviny, květy, makovice a jiné ozdoby, které se nám líbí nebo které nasbíráme na zahradě. Dýně nebo větší a kulaté věci, které nejdou připevnit drátkem, přilepíme tavnou pistolí. Věnec můžeme ještě navrch ozdobit a dekorace opět převázat drátkem. Stačí zapojit fantazii.

Věnec můžete buď položit na hrob nebo ho pověsit na dveře. Na pověšení nejlíp poslouží vázací drátek, kterým uděláte očko, popřípadě ještě můžete použít ozdobný provázek nebo mašli.

DIY ZARI 2016 (2 of 32)

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články