Právě čtete

8 tipů, jak vybavit domeček pro panenky

18269  
Sdílet: 

8 tipů, jak vybavit domeček pro panenky

Každý domeček na hraní potřebuje vybavení, aby panenky nebydlely v holobytě. Když jsme zařizovali ten svůj, skvěle jsem se u toho vyřádila a spoustu věcí jsem místo nákupu v hračkářství vyrobila.

21. 5. 2018 3 min. čtení Denisa Charvátová
8 tipů, jak vybavit domeček pro panenky

Zabere to chvilku času, zato máme vše přesně podle svých představ.

Pokojíčky

V domečku, který jsem vyráběla na hraní pro své dvě holčičky, jsou pokojíčky inspirované populárním severským designem: mají bílé stěny a přírodní podlahy. Domluvila jsem se s dcerkami, že bydlení panenkám vytapetujeme, až se domeček ušpiní, což se během dětských her časem prostě stane. :-)

Aby ale stěny nebyly úplně strohé, rozveselila jsem je papírovými dekoračními páskami (ty naše už se na e-shopu Tchibo vyprodaly, ale najdete tam i jiné). Domeček pak působí mnohem hravěji.

Terasa

Původnímu domečku zatím chybělo zábradlí na terase. To jsem vyrobila ze dvou typů dřevěných lišt v hobby marketu: kulaté tyčky na sloupky a profilovou lištu na okraj zábradlí.

Výroba byla jednoduchá:

  1. Všechny lišty jsem si nařezala do požadovaných délek.
  2. Profilovou lištu jsem natřela šedou barvou v odstínu střechy, sloupky nechala přírodní a vše slepila dohromady.
  3. Na hotovou terasu jsme umístili venkovní křesílka a stoleček, dolů pod terasu, do garáže, přišlo auto panenek.

Okna

Zbytky kulatých tyček z terasy jsem využila jako garnýže na záclonky.

Nařezala jsem je o trochu delší, než je šířka okýnek, a provlékla je do šroubovacích oček upevněných nad lištami okýnek. Z kousků látek jsem vyrobila záclonky, které se na tyčky jen navléknou.

Můj tip: Nezapomeňte látku na záclonky nastříhat trochu širší, aby i při zatažení byly nařasené. V domečku to myslím vypadá mnohem roztomileji.

Kuchyň a koupelna

Vybavení do těchto dvou místností jsem prozatím ponechala bez větších kreativních zásahů (jen do koupelny jsem uháčkovala kulatý kobereček) a na přání starší dcerky objednala konkrétní produkty z internetu.

Má teď kuchyni vybavenou snad lépe než já. :-)

Obývací pokoj

Obývací pokoj byl na výrobu časově nejnáročnější. Vyráběla jsem totiž nábytek, polštářky i dekorace.

Ze stejné látky jako na záclonky jsem na šicím stroji ušila jedno velké a dvě menší křesílka. Všechna jsou vyplněná molitanem. A doplnit k nim polštářky v různých velikostech byla už taková třešinka na dortu. :-) Je to „piplačka“, ale vypadá to krásně. Kdybych šít neuměla, tak bych se ale nebála zkusit najít výbavičku na internetu.

Pod televizní stolek jsem uháčkovala větší kobereček s motivem květiny.

Květiny vypadají hodně pracně, ale ve skutečnosti byly jednoduché. Vyrobila jsem je za pomoci drátku, barevného papíru a raznice ve tvaru kytičky.

Jídelna

Původně měl obývák sousedící s kuchyní pojmout i jídelnu. Tu jsme ale kupovali a byla větší, než jsme čekali. Proto starší dcerka rozhodla, že ji přesuneme do podkroví a že panenky to určitě zvládnou.

Ložnice

Postýlku panenkám nadělil Ježíšek. Lůžko ale bylo z papírového kartonu, který velmi rychle vzal za své. Proto jsem využila zbylého materiálu z křesílek a z molitanu a látky „na potahy“ postýlku vylepšila.

Pro ozvláštnění ložnice jsem vyrobila lustr z korálků. Inspirací mi pro něj byl lustr z Fantoma opery.

Světlo v celém domě

Protože si děvčátko stěžovalo na šero v pokojích, zejména při večerním hraní, vyřešila jsem tento problém LED světýlky. Dlouhý řetěz do zásuvky je zavěšen u stopu a táhne se celým přízemím. V ložnici je jako dekorace menší LED světýlko umístěno do sklenice.

Teď nás ještě čeká výběr obrázků na stěny. A vám přeji, ať si u výroby a vybavování domečku užijete tolik zábavy a společně hezky stráveného času u hraní jako my.

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články