Právě čtete

Domácí zdokonalování šperků

4063  
Sdílet: 

Domácí zdokonalování šperků

Na takový domáci tuning se dá použít v podstatě cokoliv, co najdete doma. Nitě na šití, vlna na pletení, pár zbylých korálků, dokonce i knoflíky. Můžete si zvolit jakoukoli kombinaci barev a mít tak naprosto jedinečný doplněk, který vystihne vaši individualitu.

7. 4. 2015 2 min. čtení Redakce
Domácí zdokonalování šperků

Teď na jaře se jako každý rok vrací takové to hnutí mysli, kdy toužíme po originalitě, nápaditosti a čerstvém vánku proměn. Jednou z nejsnadnějších možností, jak toho dosáhnout, je vzít si na sebe něco nového. Ideální volbou může být třeba takový šperk, a pokud se z jakéhokoli důvodu nechcete zabývat pořizováním nových, ukážeme vám, jak můžete snadno přetvořit ty stávající nebo vylepšit některé nové, které na sobě nemají zrovna brilianty.

Tak mrkněte na náš postup k osvěžení libovolných šperků a určitě si to vyzkoušejte taky. Pak se s námi podělte v komentářích o svoje výtvory.

Improvizujte a buďte kreativní

Občas se říká, abyste se nechali vést svýma rukama. Přesně to je jedna z nejlepších cest k vlastnoručnímu tunění šperků. My jsme například vzali obyčejný stříbrný náramek, na jeho kraji udělali smyčku z nitě a začali tvořit vzory a volnou geometrii. Po jeho dokončení už pak stačí udělat malý nenápadný uzlík na druhé straně náramku a šperk je jako nový.

* U tohoto postupu je velice důležité co nejvíce napínat niť, ta nesmí být povolená, protože by pak došlo k posunutí výsledných vzorů.

Smyčkový steh

Jarní šmrnc jsme se rozhodli dodat i jinak poměrně obyčejnému náhrdelníku a náramku s perličkou. Náš postup byl zase velmi jednoduchý. Uvázali jsme si smyčku u zapínání náhrdelníku/náramku a začali tvořit smyčkový steh, jako kdybychom šili. U druhé nitě jsme zase po uchycení už jen obtočili jeden z provázků. A náhrdelník se hned rozzářil. U náramku jsme pak obtočení nedělali tak těsné právě proto, abychom dosáhli hravého výsledku.

7

* Tady si můžete pohrát s vašimi nejoblíbenějšími barvičkami a rozzářit si krk. Šály a šátky už totiž moc dlouho potřebovat nebudeme.

Copánková symfonie

Postup připletení copánků na libovolný šperk je fenomenální svou nenáročností. Prostě si upletete libovolný počet hubených copánků, spojíte je dohromady a uvážete na náramek.

8

Užijte si jarní kreativity a myslete na to, že právě doplňky odráží vaši individualitu! Tak si na nich dejte záležet. Než jsme začali, naše šperky vypadaly takhle:

12_před

A po dokončení:

9

PS: Až si podobný domácí tuning šperků budete doma také zkoušet, určitě se nám s výsledky pochlubte do komentářů. :)

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články