Právě čtete

Domácí masážní olej

4626  
Sdílet: 

Domácí masážní olej

Kvalitní masážní olej dokonale prohřeje pokožku i svalovou hmotu. Taktéž pokožku hydratuje, dodává jí hebčí vzhled a pomáhá při regeneraci jizev a dalších kožních nedokonalostí.

20. 11. 2017 2 min. čtení Redakce
Domácí masážní olej

Teď si všichni položme ruku na srdce a upřímně si řekněme, kdo z nás netrpí bolestmi zad a dalších svalů. Pokud celý den sedíte u počítače v kanceláři a největším pohybem je cesta pro kávu a zpět, není ani divu. Bohužel se to ovšem stává i těm, kteří se snaží pravidelně cvičit a posilovat. Jednotvárná poloha při práci, ať už vsedě či ve stoje, se na našich zádech podepisuje opravdu neblaze a my pak doma často naříkáme nad ztuhlými zády či krční páteří. Opačným problémem je pak namožené svalstvo při přílišném fyzickém vypětí. Naštěstí je tu ovšem jedna velmi příjemná možnost, jak se těchto problémů elegantně zbavit.

Masáží snad nepohrdne nikdo a ať už ji spojíte s pohodovým odpočinkem a horkou vanou či romantickým večerem ve dvou, rozhodně si ji pořádně užijete. Můžeme ji považovat za nejlepší metodu harmonizace těla a ducha a každý dobře ví, že bez kvalitního oleje se neobejde žádný zkušený masér.

Makový a sezamový olej je bohatý na vitamín E a nenasycené mastné kyseliny, čímž skvěle vyživuje a chrání naši pokožku. Macerováním zeleného čaje navíc oleji dodáme silnou antioxidační složku, která skrze póry zbavuje naše tělo nejrůznějších nečistot a toxických látek. Vůně damašské růže navodí klidnou a uvolněnou atmosféru a otevře naše smysly těm nejpříjemnějším zážitkům. Tak se nebojte udělat něco sami pro sebe a namasírujte i svého partnera či partnerku, uvidíte, že to dostatečně ocení.

Ingredience

50 ml makového oleje
50 ml sezamového oleje
3 lžičky sypaného zeleného čaje
9 kapek esenciálního oleje damašská růže
3 kapky vitamínu E
lahvička

Postup

Nejprve v lahvičce smícháme sezamový a makový olej. Do směsi nasypeme zelený čaj, protřepeme a necháme alespoň den stát. Tekutinu poté můžeme slít, nicméně čaj se usadí na dně lahvičky, a tak jej tam můžeme nechat dále louhovat i během používání.

Do směsi přidáme zbylé ingredience, promícháme či protřepeme a můžeme se pustit do masáže. Pokud se olej časem rozvrství, je vždy lepší před každým použitím lahvičku znovu proklepat, aby se všechny složky dokonale promísily.

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články