Právě čtete

DIY spací maska pro dobrý spánek

6692  
Sdílet: 

DIY spací maska pro dobrý spánek

Když se mi dostal do ruky tenhle modrý, odlehčený krasavec, bylo rozhodnuto – konečně se naučím šít! Díky návodu ke stroji jsem si troufla na první projekt, konkrétně na spací masku, kterou využiju při odpoledních šlofících nebo během cesty letadlem.

12. 11. 2015 2 min. čtení Minty Finty
DIY spací maska pro dobrý spánek

Jde o ideální projekt pro začátečníky, ale i zkušené šičky na něm ocení využití zbytků látek. S vlastnoručně ušitou maskou se vám bude spát tak krásně!

IMG_1521

Budete potřebovat:

šicí stroj
cca 50 x 50 cm nepružné látky
zažehlovací vlizelín
asi 1 cm širokou gumu
špendlíky
nit a jehlu
papír a tenkou fixu

1. krok

Nejprve si nakreslete papírovou předlohu vaší masky. Měla by být dostatečně veliká, aby se k očím nedostalo žádné světlo. Nezapomeňte, že budete potřebovat asi půl centimetru navíc kvůli švům! Jestli není kreslení vaše silná stránka, na internetu naleznete spoustu předloh k vytisknutí a vystřihnutí. Pokud máte předlohu hotovou, přišpendlete ji nebo obkreslete na látku.

IMG_1524

2. krok

Já si vybrala dva lesní kousky s vyšší gramáží, aby látka nepropouštěla slunce. Až masku obkreslíte a vystřihnete, udělejte to samé s vlizelínem. Ten potom na rub látky, kterou budete mít na očích, podle instrukcí přižehlete.

IMG_1533

3. krok

Pak si vyměřte délku gumy. Měla by být dlouhá jako délka od jednoho ucha k druhému podél temene hlavy. Gumu ustřihněte podle potřeby a přišpendlete doprostřed přední strany svrchní látky. Konečně nás čeká šití! Nastavíme si stroj na klasický rovný steh a přišijeme a zapošijeme gumu na každé straně masky.

IMG_1537

4. krok

Nyní přiložte druhou stranu masky lícem na gumu (vlizelínem směrem ven) a zašpendlíte po celém obvodu. Pozor, aby byla guma stále uprostřed a nepřišpendlili jste i ji!

IMG_1539

5. krok

Přišijte látky k sobě rovným stehem po celé délce.

IMG_1549

6. krok

A nezapomeňte na 3 až 5 cm mezeru, kterou pak masku obrátíte.

IMG_1552

7. krok

Po přetočení látky zašijte mezeru na stroji nebo ručně matracovým stehem. Máte hotovo, dobrou noc!

IMG_1567

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články