Právě čtete

Pleťová maska z pylu

4686  
Sdílet: 

Pleťová maska z pylu

Při mém povolání se musím líčit. Hodně líčit. A odličovat. Často odličovat. Jsem herečka. A tak mám někdy pocit, že už je má kůže na obličeji jak struhadlo v jednom ohni. To asi neexistuje, ale mám prostě takový pocit. Pak potřebuju relax. A med uklidní nejen mou duši (je totiž skvělý na nervy), ale i pleť. Včelí produkty jsou pro ni vůbec dobré všechny.

8. 11. 2015 2 min. čtení Kateřina Winterová
Pleťová maska z pylu

Určitě jste slyšeli i o včelím jedu apisinu, který se v kosmetice také využívá, ale hlavně v mastech na bolavé klouby. To není náš případ. Pak je tu oves. Ten má blahodárné účinky i na problémovou a ekzematickou pokožku. No a vilín. Ten zas krásně čistí pleť a zjemňuje póry. V bylinkářství ho určitě seženete nebo si ho vysaďte na zahradě. Nakonec přidejte včelí pyl nabitý vitamíny. Nejdřív si dejte lžičku do pusy a pak do masky. Spolu s medem vás omladí a krásně vyživí vaši pleť. To věděli už naši předci, kteří včelí produkty používali k léčbě neduhů všeho druhu, pupínky nevyjímaje. Korunou této masky je mandlový olej, který ochraňuje citlivou pleť, ale i skvěle odličuje.

A ta zakořenělá bazalka na fotkách? Tu jsem prostě našla ve váze po natáčení a přišla mi krásná. Jinak tohle množství masky vyjde na pěknou holčičí party.

pylova maskaUntitled Session00826

Suroviny:

30 g ovesných otrub
20 g pylu
20 g medu
20 ml vody z vilínu
20 ml mandlového oleje 

Postup:

Ovesné otruby, pyl z květů, med, vilínovou vodu a mandlový olej smícháme na kaši a tu naneseme na očištěný obličej, krk a dekolt. Necháme ji 20 minut působit, pak smyjeme teplou vodou. Potom pleť ošetříme jak jsme zvyklé.

pylova maskaUntitled Session00828

pylova maskaUntitled Session00841

pylova maskaUntitled Session00851 1

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články