Právě čtete

Cvičení podle Youtube pro každého

6296  
Sdílet: 

Cvičení podle Youtube pro každého

Návaly v posilovnách a fitness centrech pomalu nahrazuje stále se rozrůstající trend domácího cvičení, přinášející mnoho nepopiratelných výhod, ale také možných úskalí. V tomto článku vám nabízíme několik základních rad a triků, které vám usnadní nelehké začátky a pomohou vám najít tu nejlepší cestu, jak zamávat s přebytečnými kily, zvýšit životní nasazení a permanentně podpořit dobrou náladu.

26. 9. 2016 4 min. čtení Redakce
Cvičení podle Youtube pro každého

V přívalu trenérských příruček, fitness pomůcek a nejrůznějších způsobů a principů cvičení bývá volba správného a vyhovujícího druhu těžce rozlousknutelným oříškem. Často se tak zbytečně dřeme a současně si nevědomky vytváříme špatné pohybové návyky, které mohou více ublížit, než pomoci.

Správné zacílení a opakování

Ať už jste úplné začátečnice, potřebujete nahnat ztracenou kondici, nebo vytvarovat konkrétní partie, vždy si musíte nejprve ujasnit, čeho chcete cvičením dosáhnout. Klíčem většiny dobrých cvičitelek bývá pravidelnost a vytrvalost. Pokuste se postupovat krok za krokem a nesnažte se zrychlit proces příliš složitými či přehnaně náročnými cviky – tato taktika se vám může velice rychle vymstít. Nejenže přichází naprosté vyčerpání a svalová horečka, ale nesprávným provedením cviku si můžete poškodit i klouby, kyčle či páteř, a způsobit si tak nemalé zdravotní potíže.

Dalším nepříznivým efektem neadekvátní zátěže a hubnutí bývá všem dobře známý jojo efekt – nejenže v případě dlouhodobějšího vynechání cvičení přijdete o lehce nabyté svaly, ale i mnohem snadněji pak přiberete a vše se vrátí do starých kolejí.

Jak vybrat youtuberku

Se zadáním hesla „workout“ do vyhledávače na vás YouTube vychrlí nepřeberné množství nejrůznějších videí, od zcela profesionálních až po záběry z obývacího pokoje. V tuto chvíli se již vyplatí hledat konkrétní blogerky a pak už jen vybrat video či sérii, které vám nejvíce vyhovují. Vyšší kvalitu obecně zaručují již známé a ověřené cvičitelky, jejichž videa působí profesionálním dojmem. Sponzoring samozřejmě úroveň nezvýší, nicméně pokud se jedná o významnější značky, znamená to také, že podle těchto videí cvičí velké množství uživatelů a značka se tím za cvičební plán jistým způsobem zaručuje. Dbejte také na různorodost a pokuste se zkombinovat alespoň dva druhy cvičení (kardio a posilování). Nejenže vám to příjemně zpestří cvičební plán, celý proces to i urychlí, a vás to tak přiblíží k vysněné postavě.

Jóga s Adriene

Snímek obrazovky (20)

Pro milovníky pomalého protahovacího cvičení a meditace je kanál Yoga with Adriene to pravé ořechové. Cvičitelka každý pohyb před provedením důkladně vysvětlí, nemusíte se tedy bát, že byste si jako úplná začátečnice nevěděla rady. Klasické lekce a power jógu střídají specifické díly zaměřující se na konkrétní neduhy, jako je bolest zad, deprese, bolest hlavy či cviky pro náročnější uživatele. Jóga podporuje metabolismus – je nelepší ji tedy cvičit ráno ještě před snídaní, celý den jste pak protažení a nabití pozitivní energií. Pro zvýšení efektivity je vhodné pak takový druh cvičení kombinovat alespoň párkrát týdně s posilováním a kardio tréninkem.

Přehrát znovu

Kruhový trénink s Jillian Michaels

jillian
Zdroj: Jullianmichaels.com

Inovativní cvičební programy Jillian Michaels v minulých letech prolomily žebříčky oblíbenosti, čímž Jillian otevřela pomyslnou bránu do světa současného youtubového trendu. Její několikatýdenní lekce vám zaberou pouhých 30 minut denně a přinesou neuvěřitelné komplexní výsledky. Preferuje metodu kombinace kardio tréninku, při kterém zvýší tepovou frekvenci, díky čemuž jsou pak svaly při posilovaní schopny pracovat mnohem efektivněji. Využitím techniky kruhového tréninku, kdy cviky střídá zhruba po půl minutě a následně je v určité frekvenci opakuje, snižuje náročnost a zároveň zvyšuje atraktivitu a účinnost. Na jejích webových stránkách naleznete k zakoupení celý program včetně jídelníčku a dalších triků, bezplatně ji ovšem můžete sledovat i na YouTube na kanálu BeFit.

Přehrát znovu

Posilování s Blogilates

Snímek obrazovky (19)

Cassey je na svém cvičebním kanálu Blogilates v poslední době jednou z nejsledovanějších blogerek svého typu, čemuž napovídá i její vysoký standard. Několikaminutové lekce, ve kterých převládají modifikované prvky pilates, aktivně zasahují zvolené partie, a umožňují vám tak tvarovat postavu podle vlastních představ. Nejvíce preferované jsou sestavy na břišní a hýžďové svaly, naleznete zde ovšem i skvělé cviky na zpevnění paží, zad a dalších krizových partií. Cviky jsou náročnější, ale o to dříve se objeví první výsledky. Kromě kardio tréninků probíhají lekce na podložce vleže či ve vzpěru, jsou pomalé a klidné, ovšem velice účinné. Nic ovšem není zadarmo a klíčem k úspěchu je opět opakování a vytrvalost, nenechte se tedy odradit počáteční náročností.

Přehrát znovu
Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články