Právě čtete

Domácí dekorace, která připomene růst dítěte

5497  
Sdílet: 

Domácí dekorace, která připomene růst dítěte

Čas běží, jako bláznivý, já nechytím ho ani vy.... zpívá ve své písni Karel Gott. Každá máma to zná a asi ji myšlenka podobná textu této písně napadá často. Když prohlíží starší fotky, když vyřazuje malé oblečení, boty. Uklízí hračky a přemýšlí, jak dlouho si s nimi ještě dítko bude hrát. Nostalgie je na místě, protože čas opravdu nechytí ani Karel, ani nikdo z nás.

17. 2. 2016 3 min. čtení Sexy Mamas
Domácí dekorace, která připomene růst dítěte

Málokdo má k dispozici tak obrovské úložné prostory, aby mohl všechny věcičky schovávat pro potenciální sourozence nebo příští generace. Občas ale máte určitou maličkost spojenou se silným zážitkem, milou vzpomínkou. Nebo je to něco, na čem vaše dítě opravdu lpělo. Takové věci nemusí vůbec opustit váš domov a můžete z nich vytvořit originální dekoraci, která vám a vaší rodině růst dítěte bude připomínat.

aDSC01474

Květináč z dětských bot

Ukážu vám pár tipů, kterých věcí jsem se nechtěla vzdát já. Dceřiny první Martensky. Milovala je a já navíc měla úplně ty samé. Jak pekelně drahé byly, když jsem je z Anglie objednávala ani nechci zmiňovat. Nic ale není dražší než životní zážitky a dětská radost. Rozhodla jsem se, že tyhle botičky si necháme. Koupila jsem dvě kytičky v těch nejmenších květináčcích, které šly sehnat, obalila je potravinovou folií a opatrně vsunula do botiček. Výsledek vypadá celkem cool, co myslíte?

aDSC01473

Odlitky malých dětských ručiček

Růst vašich dětí můžete zaznamenávat i jinak. V obchodech je mnoho setů pro výrobu odlitků nožiček, ručiček. Jeden takový set jsme také dostali a jsem ráda, že jsme otisky vyrobili. Sety jsou někdy ale poměrně drahé a výsledek se bohužel vždy nemusí podařit. Vděčné jsou v tomto případě fotky. Z fotek vždy vytvoříte krásnou a cenově dostupnou dekoraci. Pokud jste dítě pravidelně měřili, vyrobte například nástěnný metr a při každém měření můžete do naměřené výšky přilepit na zeď jeho aktuální fotku. Takový časosběr bude bavit vás, i děti. Já to mám určitě v plánu.

aDSC01466

Nejvíce kreseb máte z dětství, tak je nevyhazujte

Obrázky – nikdy toho už vaše děti nenamalují více, než právě v dětství. Pokud se tedy nedají na dráhu výtvarníka. První opravdový obrázek jsem od dcery dostala, když byla ve svých dvou letech poprvé ve školce. Zároveň jsem jí s tím obrázkem vyfotila. Na obrázky jsme vyrobili složku a schováváme jí je. Tenhle první je ale srdcovou záležitostí. Zarámovala jsem ho a do stejného menšího rámečku přidala ještě fotku, na které ho drží…Bože a je na ní tááák malinká.

Jistě, vzpomínky se dají nosit i v paměti, ale zkuste se zamyslet příště, až budete mít nějakou nostalgickou věc v ruce, zda chcete spoléhat na to, že nedostanete Alzheimera. ;-)

A rada na závěr, nic se nemá přehánět…, ať to u vás doma není samý relikviář. ;-)

aDSC01435

aDSC01396

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články