Budete potřebovat:
120 g moučkového cukru
150 g másla
3 lžičky vanilkového cukru
100 g mletých mandlí
1 vejce
250 g bezlepkové mouky
marmeládu na slepování
Postup:
Smíchejte vanilkový cukr s moučkovým a společně s máslem utřete do běla. K tomu přidejte vajíčko a pěkně to všechno společně prošlehejte, buď v robotu anebo za použití ručního šlehače. Do vzniklé hmoty zapracujte mandle a přidejte předem prosátou bezlepkovou mouku. Vše dohromady zapracujte, vzniklé těsto zabalte do folie a dejte ho odpočinout do ledničky. Stačí hodinka, ale přes noc se mu také nic nestane.
Až si těsto pěkně odpočine, předehřejte si troubu asi na 200 stupňů. Nezapomeňte, že každá trouba peče trochu jinak. V mém případě je vždycky první plech cukroví na vyhození, než se mi podaří najít tu správnou teplotu. U tohoto cukroví je to 200 stupňů, ale kamarádka ho peče na 220 stupňů.
Za pomoci válečku vyválejte tenký plát a postupně vykrajujte cukroví. Ke každému plnému kolečku byste měli mít jedno s otvorem. Já jsem použila super praktická vykrajovátka, která z jedné strany vykrajují plná kolečka a z druhé kolečka s otvorem ve tvaru srdíčka, hvězdičky či kolečka.
Plech si vyložte pečícím papírem a cukroví pečte asi 8-9 minut. Cukroví musí hezky zezlátnout. Po vychladnutí slepujte kolečka k sobě za pomocí marmelády. Já mám ráda trochu netradiční chutě, a tak jsem použila marmeládu od značky Nicolas Vahé s příchutí passion fruit a kokosu a je to mňamka. Nakonec můžete cukroví poprášit moučkovým cukrem.
Dobrou chuť a dejte mi vědět, jak se vám cukroví povedlo. ☺