Hrušky a podzim patří k sobě. Pomyslnou trojici doplňují ještě jablka, která jsme si jako dezert vyráběli v minulém receptu. Dnes se tedy zaměříme na hrušky a na dezerty pro starší strávníky, kteří ocení hrušky máčené ve víně.
Suroviny
hrušky
0,75 l bílého vína
cukr
koření (svitek skořice, badyán, hřebíček)
Postup
Bílé víno svaříme s kořením a cukrem. Až se cukr rozpustí, ponoříme do tekutiny hrušky zbavené slupky. Vaříme do změknutí. Poté hrušky vyjmeme a obsah hrnce necháme svařit na sirup. Po zchladnutí hrušek je pokapeme sirupem. Nakonec můžeme dozdobit mákem.
Hrušky můžete využít i v masových receptech, jako je ten na svatováclavskou husu. Kromě hrušek chutnají v dezertech skvěle i švestky! Zkuste recept na sliváky předávaný od babiček na maminky. Každá návštěva se u vás bude zaručeně cítit jako doma.