Právě čtete

Založte si doma dětskou kapelu

8422  
Sdílet: 

Založte si doma dětskou kapelu

Teplý letní den strávený nekonečnými hodinami hraní se svými kamarády představuje pro naše ratolesti tu nejlepší formu vyžití. Skákání panáka, schovávanou nebo vybíjenou si doma zkrátka nezahrajete. Co ale naplat, když venku prší nebo se nečekaně ochladí? Mějte v záloze vždy pár vtipných triků a ukažte svým dětem, že ani s vámi se nudit nebudou!

1. 6. 2017 2 min. čtení Redakce
Založte si doma dětskou kapelu

Připravili jsme pro vás skvělý návod, který potěší nejen vaše děti, ale celou rodinu – a to jak při vyrábění, tak při samotné hře. Ukážeme vám, jak vyrobit sadu jednoduchých hudebních nástrojů, se kterými si užijete spoustu legrace. Jelikož se nejedná o nástroje opravdové, hrát na ně může opravdu každý bez ostychu a svým vlastním způsobem – podstatná zde není hudba, ale míra kreativity, se kterou se do výroby a posléze hraní pustíte.

detska kapela (10)

K výrobě nepotřebujete nic shánět či nakupovat, hravě si vystačíte s tím, co najdete doma v kuchyni, pracovně a dětských pokojích. Chce to jen zapojit fantazii a improvizovat. Tak neleňte a pusťte se do toho. Není přece lepší odměny než úsměv na tváři vašich dětí.

detska kapela (7)Rumba koule

Potřebujeme

4 lžíce
2 zavírací vajíčka z Kinder překvapení
drobnou luštěninu (jáhly, mungo, čočku…)
lepící pásku

Postup

Do vajíček nasypeme cca do jedné třetiny luštěninu a důkladně zavřeme. Poté k vajíčku z každé strany přiložíme lžíce a lepicí páskou je nahoře i dole stáhneme k sobě tak, aby nám z nich vajíčko nepadalo. Každá luštěnina zní jinak, rumba koulí si tak můžete vytvořit více a přizvat do kapely třeba i prarodiče.

detska kapela (3)Mini banjo

Potřebujeme

kousek tvrdého papíru, kartonu, či lepenky
hlubší víčko od zavařovačky
gumičky různých tlouštěk, barev a velikostí
tavná silikonová pistole
nůžky
pomůcky k ozdobení papíru (pastelky, fixy, flitry, dekorační lepící pásky)

Postup

Z tvrdého papíru si vystřihneme tělo banja, které může být buď jednoduše kulaté, nebo jej tvarujte více realisticky. Vystřižený kus poté odekorujeme a ozdobíme dle libosti. Na víčko od zavařovací sklenice postupně navlečeme gumičky tak, aby byly co nejvíce napnuté, a poté víčko přilepíme na konec těla banja. A tadá, můžeme si zahrát první skladbu.

detska kapela (9)Kastaněty

Potřebujeme

2 kusy tvrdého kartonu
4 kovová víčka
tavnou pistoli
pomůcky k odekorování (stejné jako u mini banja)
nůžky

Postup

Z kartonu vystřihneme dva delší obdélníky se zakulacenými rohy (cca 12 cm dlouhé), které pomalujeme či jinak ozdobíme, ať je kapela pěkně veselá. Tavnou pistolí dovnitř proti sobě nalepíme víčka a necháme ztuhnout.

detska kapela (2)Flétna z brček

Potřebujeme

co nejširší různobarevná brčka
nůžky
lepící pásku

Postup

Konce brček sestříháme na různé délky, aby se lišily vždy zhruba o jeden centimetr. Ty pak od nejdelšího po nejkratší poskládáme vedle sebe a podélně slepíme páskou.

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články