Právě čtete

Udělejte si nehty jako ze salonu

15521  
Sdílet: 

Udělejte si nehty jako ze salonu

Upravené ruce jsou naprostý základ. Jen si uvědomte, jak často je denně používáte, při každém kontaktu s novými lidmi, při setkávání s těmi známými, při práci, při vaření, při dotycích těch nejbližších... Ruce jsou jednou z prvních věcí, kterých si na vás ostatní všimnou, tak o ně náležitě pečujte! Jak si proto udělat dokonalou manikúru jako ze salonu i doma? Stačí pár jednoduchých kroků a krásné nehty vám vydrží několik dní!

21. 11. 2016 4 min. čtení Alex Fráňová
Udělejte si nehty jako ze salonu

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Všechno pryč

V první řadě je třeba se zbavit starého laku či jiných nečistot. Nehty proto vždy důkladně odlakujte šetrným odlakovačem a ruce umyjte. Pokud nehty nalakované nemáte, přesto není na škodu nehet odmastit odlakovačem, následný lak pak bude držet mnohem déle.

Zdravá kůžička

Ještě než dojde k samotnému lakování, je čas nehet upravit, zkrátit, dát mu tvar a především dát do pořádku nehtovou kůžičku. Zdravý nehet totiž může růst jen tehdy, pokud je zdravá i kůžička kolem. Zapomeňte na její nešetrné stříhání a povolejte do zbraně pomerančové dřívko. Speciálně upraveným dřívkem kůžičku opatrně zatlačte zpátky do lůžka, pokud by vám to šlo velmi těžce, použijte ještě předtím změkčovač nebo olejíček, který ji zjemní. Hlavně ji nikdy nezastřihávejte, zbytečně by se vám mohly tvořit nepříjemné záděry. Pokud na ně trpíte, pomozte si speciálními kleštičkami, které uštípnou jen kousek odchlípnuté kůže.

Do tvaru

Přírodní nehty udržujte krátké, nebudete se pak trápit se zlomeným či zatrhnutým nehtem. Krátké nehty jsou teď navíc trendy a chic, tak směle do zkracování! Zkrátit je můžete kleštičkami, které je zastřihnout do rovna. Tvar jim pak dodejte pomocí pilníku. Snažte se pilovat jen jedním směrem, aby se nehet zbytečně netřepil. Čas od času můžete nehet vyleštit a vyrovnat jeho povrch pomocí speciálních papírových pilníků. Tento krok ale nedělejte příliš často, nehet se každým pilováním ztenčuje a ztrácí svou pevnost.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

První vrstva

A je to tady, na řadu přichází lakování! Možná byste nejraději vzaly barevný lak a rychle nehet přetřely, času na tom ale ve finále příliš neušetříte, protože za dva dny budete lakovat znova. Na přírodní nehet patří první vrstva průhledného laku, který je na to speciálně určený. Existuje spoustu druhů podkladových laků, některé slouží k tomu, aby nehet získal na pevnosti, jiné jen mají prodloužit výdrž barevného laku. Ať sáhnete po jakémkoli, nikdy neuděláte chybu. Barevné laky totiž mohou na nehtech i po odlakování zanechat nepěkné nažloutlé skvrny, kterým se právě díky podkladové vrstvě hravě vyhnete. Barevný lak navíc bude držet mnohem lépe a to za tu jednu vrstvu navíc rozhodně stojí.

Barevné lakování

Konečně je tady ta zábava! Lakování barevným lakem chce trochu cviku, ze začátku vám to možná nepůjde tak lehce a levá ruka vám dá pěkně zabrat, při troše tréninku to ale zvládne každý. Odkoukejte trik od zkušených manikérek a začněte lakovat jedním tahem uprostřed nehtu, pak udělejte další dva tahy na bocích. Nanášejte méně laku, je lepší udělat dvě nebo tři tenké vrstvy pro dokonalé krytí a výraznou barvu, než čekat dvě hodiny na zaschnutí jedné silné vrstvy laku. Pokud vám náhodou někde něco ujede, mějte po ruce tyčinky do uší a odlakovač. Malé přetáhnutí namočenou tyčinkou jednoduše odstraníte a neporušíte si zbytek nehtu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ochrana

Podceňovat byste neměly ani sílu svrchního laku, který vyrovná všechny nedokonalosti, barevný lak zatvrdí a propůjčí nehtům výrazný lesk. Lak se nebude odchlipovat ani loupat a vydrží krásný i o několik dní déle. Pokud vás nebaví zdlouhavé čekání na zasychání laku, můžete si pomoct speciálními kapkami, či sprejem, který urychlí schnutí. Jestli doma nic podobného nemáte, dejte prsty do ledové vody a za chvíli už můžete dělat všechny aktivity bez obav o novou manikúru.

Závěrečná péče

Po lakování nezapomeňte nehtům a jejich okolí dodat potřebnou hydrataci a péči. Do nehtové kůžičky vmasírujte olejíček, který ji krásně vyživí a dlaně pak natřete hutným krémem. Olejíček s krémem používejte každý den před spaním, budete se divit, jak krásně pak vaše ruce budou vypadat a o zdravých nehtech ani nemluvě! Čas od času si můžete přes noc dopřát i masku určenou na ruce a dotáhnout tak svůj domácí „salon“ k dokonalosti.

Odteď už se nebudete stydět své ruce ukazovat!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články