Právě čtete

6 inspirací pro scrapbooking

5681  
Sdílet: 

6 inspirací pro scrapbooking

Mám koupené album a konečně vytištěné fotky z loňských líbánek. To si říká o konečně hezké album plné vzpomínek, kam přidám i pár slov a drobností posbíraných během cesty – o scrapbook.

27. 10. 2019 6 min. čtení Marie Háková
6 inspirací pro scrapbooking

Scrapbook nemá český ekvivalent, ale řekěneme, že jde o knihu útržků. Je to jednoduše trochu vylepšené fotoalbum (ve kterém ale nakonec vůbec nemusí být fotky) plné dekorativních prvků.

A právě to dekorování je někdy oříšek. :-) Spoustu inspirace na výsledné scrapbooky najdete třeba na Pinterestu. Pokud ale máte pocit, že to je všechno moc pěkné na to, abyste to vyrobili sami, mám pro vás tip. Poprosili jsme šikovnou YouTuberku LaTerez, aby pro čtenáře Tchibo Blogu připravila několik jednoduchých inspirací krok za krokem.

Přehrát znovu

Nakoukněte, inspirujte se a tvořte podle sebe!

Scrapbooking nemá žádná striktní pravidla. Pro začátek klidně zdobte méně, než přijdete na to, kolik dekorací je tak akorát. Už jenom podlepení fotky a přidání pár slov udělá z klasického fotoalba osobnější záznamník vzpomínek. Přidejte cokoli, co je doplní: lístečky, vstupenky, jízdenky… Pokud „neumíte“ kreslit a vlastní kresbičky se vám nelíbí, sáhněte třeba po předchystaných nálepkách. Možností je tolik!

Na návody podle LaTerez se vám bude hodit:

  • Album či sešit s tvrdším papírem; důležité je, aby se papír nekrabatil a aby měl sešit kroužkovou vazbu, která dovolí obsah sešitu pořádně nafouknout :-)
  • Lepidlo (klasická lepicí tyčinka bude většinou stačit)
  • Tenký černý (nebo jiný) fix a lihovka, podle toho, na jaký povrch chcete psát
  • Dekorativní papíry, případně i hezké malé barevné obálky
  • Dekorativní raznice
  • Okrajová raznice
  • Washi pásky – ozdobné papírové lepicí pásky 
  • Lepicí kolečka
  • Razítka a libovolná barva inkoustu

Všechny tyto základní pomůcky najdete v dobře vybavených papírnictvích, online obchodech nebo hobby potřebách.

Pomôcky na tvorenie

Pomôcky na tvorenie

Na Tchibo.sk nájdete šikovné výtvarné a modelárske potreby. Nakuknite, možno vám niektorá z nich padne pre scrapbook do oka!

Do e-shopu
Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články