Právě čtete

Netradiční způsoby uklízení

7582  
Sdílet: 

Netradiční způsoby uklízení

Úklid, to je to krásné slovo, které se vám vybaví alespoň jednou týdně. Ať už uklízíte dobrovolně, či nikoli, musíte uznat, že se jedná o rituál. Existují lidé, pro něž je tato činnost dokonce terapií. Pro někoho vědomou, někdo si v ní zase naprosto podvědomě vybíjí svůj vztek na šéfa či na celkově těžký týden.

14. 1. 2015 2 min. čtení Redakce
Netradiční způsoby uklízení

Ať už jste na tom jakkoli, zkuste se na úklid podívat poněkud kreativněji. Máte skříň plnou různých chemií vonících prostředků? Co takhle k nim přidat parádní ruskou či finskou vodku? Pojďme se podívat na několik způsobů jednoznačně netradičního uklízení, u kterého se rozhodně nebudete nudit a možná dokonce změníte pohled na svůj oblíbený nápoj.

Vodka řeší i jiné problémy než špatnou náladu

Přehrát znovu

Milujete koktejly, jejichž základem je právě vodka? Užíváte si jich v klubu nebo v pátek večer doma při mixování vašich nejoblíbenějších chutí? Pak ale přijde další den, domácnost jasně volá po úklidu a vy jste líní jít ven pro nějaký čistič? Čapněte tedy zbytek vodky ze včerejška, nalijte ho do prázdné nádoby od obvyklého prostředku, který používáte, a trochu to nařeďte vodou. Výsledkem je výborný čistící základ, který nepáchne po chemickém citronu ani po azurovém pobřeží. Jen do toho! Prach, bakterie a odolná špína je teď nic, když máte v rukou ředěný čtyřicetiprocentní líh!

Soda je základ, a to nejen pečení

Přehrát znovu

Soda je skvělý kouzelný prášek. Umí vytvořit ten nejlepší nadýchaný koláč a také… odstranit plíseň, zaschlé fleky a další nepříjemnosti, které může napáchat i váš hodný kocourek (někde za pohovkou). Protože soda skvěle reaguje s peroxidem vodíku, není nic lepšího než tyto dvě látky smíchat a vytvořit si bezkonkurenční čisticí prostředek všech dob a za pár kaček. Někteří lidé jsou natolik uchváceni účinností této chemické sloučeniny, že se dokonce nezdráhají si s ní bělit i zuby. To vám samozřejmě nedoporučujeme, protože po pár podobných pokusech můžete rovnou své sklovině říct „pa pa“, ale zatočit s plísní na kachličkách v koupelně či se zaschlými zbytky jídla na odpadkovém koši jednoznačně můžete.

Ocet – král úklidu?

Přehrát znovu

A aby se neřeklo, že jsme zapomněli na něco tak tradičního a tak samozřejmého, jako je ocet – tady je! Ve vší své kráse! Ocet zabírá nejen na zanedbanou konvičku, v níž se usadil vodní kámen (tak dlouho jste odkládali čištění, až jste se jednou zděsili, jak moc špinavá je). Ale zabírá také na pročištění myčky. Hodí se i na veškeré nerezavé povrchy, na něž zaútočily ty hnusné vápenaté prvky.

Tak jen do toho, kreativní přístup pomůže i k zábavnému úklidu!

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články