Klíčem k tomu, aby si si kaši daly rády, je její krásné ozdobení ořechy a ovocem. Fantazii se mezi nekladou, jde o to, aby si tuto klasickou pochoutku pak hezky užily. My ji připravujeme dle následujícího receptu a zdobíme ji ovocem a oříšky do tvaru sovy. Je to rychlé, jednoduché a hodně zdravé.
Na recept budete potřebovat:
– ovesné vločky
– mléko
– med
– rozinky
– strouhaný kokos
– malý rendlík na uvaření ovesné kaše
– nůž
– lžíce
– ovoce (kiwi, banán, hroznové víno, fisalis)
– různé druhy ořechů (mandle, kešu ořechy, pekanové ořechy)
Krok 1:
Nejprve si musíme připravit samotnou ovesnou kaši – do hrnce vysypte ovesné vločky (na kaši jsou ideální ty jemnější) a zalijte je mlékem nebo směsí mléka a vody. Na mírném plameni je povařte 4 až 5 minut, a jakmile se vám vločky s mlékem hezky spojí, přidejte špetku soli, med, lžíci rozinek a strouhaný kokos v přiměřených poměrech. Případně do ní po uvaření ještě můžete přidat lžičku jogurtu pro jemnější chuť.
Krok 2:
Se zdobením začneme u očí. K tomu potřebujeme nakrájet si dva plátky kiwi, které poté zbavíme slupky. Zbytek kiwi určitě nevyhazujte, ale dejte ho třeba dětem se lžičkou jako svačinu do školy.
Krok 3:
Oloupané plátky kiwi použijeme jako základ pro oči.
Krok 4:
Další věcí, co potřebujeme na oči, je banán. Opět si z něj odkrojíme dvě kolečka.
Krok 5:
A poslední plod, který jsme na oči použili, je physalis peruánská. Stačí nám ji rozkrojit napůl, čímž vzniknou krásné bulvičky. Pokud nemáte, nahraďte ji třeba hroznovým vínem.
Krok 6:
Teď už máme očička de facto kompletní. Jen na sebe vyskládáme rozkrájené ovoce a z připravených mandlí vytvoříme řasy a zobáček.
Krok 7:
Na vytvoření tělíčka použijeme kešu oříšky. Vyskládáme je pod zobáček tak, aby nám zbylo místo na křidýlka, která uděláme z pekanových ořechů a z půlek hroznového vína. Nožičky vytvarujeme z mandlí.
Krok 8:
Huuuu huuuuuuu, teď už máme zábavnou kaši se sovičkou hotovou. Přejeme vašim dětem dobrou chuť!