Právě čtete

Děti vyrábějí vánoční ozdoby

9151  
Sdílet: 

Děti vyrábějí vánoční ozdoby

Jednou z nejzábavnějších a nejužitečnějších věcí, kterou můžete před Vánocemi udělat, je nechat děti vyrobit ozdoby na vánoční stromek. Pro děti je to zábava, protože do ozdob můžou vložit všechnu svou kreativitu. Výsledek pak navíc bude krásný a užitečný, protože každá vyrobená ozdoba bude obdivuhodný originál, co nikde v obchodě nekoupíte.

22. 12. 2014 2 min. čtení Redakce
Děti vyrábějí vánoční ozdoby

Chtěli jsme na vlastní oči vidět, co děti dokáží vytvořit, a tak jsme ve spolupráci s Galerií hlavního města Prahy uspořádali skromný workshop na výrobu těchto ozdob. Proběhl v nádherných prostorách Domu u Kamenného zvonu na Staroměstském náměstí. Tady vám z něj přinášíme report a praktický výrobní manuál v jednom.

_DSC3060

Jak na to?

_DSC2951

Základem pro domácí ozdoby je samotvrdnoucí modelovací hmota Creall (kilové balení stojí okolo 100 korun), dále barvy, vykrajovátka a formy, které se běžně používají na cukroví a perníčky.

_DSC3247

Hmota se rozválí na placku skleničkou lahví nebo válečkem a v zápětí přijde na řadu vykrojení tvaru nebo napěchování do formičky a vyklopení zpět.

Ozdoby se ještě pomalují. Tady se teprve projeví ta správná dětská kreativita.

_DSC3266

Nakonec je dobré mít připravené nastříhané hezké šňůrky, aby měly konečné ozdoby za co viset na vánočním stromku. Potřebujete však do nich před ztvrdnutím nadělat dírky, kudy šňůrku provléknete. Na ztvrdlé ozdoby pak už nezbyde nic jiného než použít vrtačku.

A takhle to vypadá po zhruba dvou hodinách příprav. A teď se podívejte ještě jednou zblízka, co všechno děti vyrobily:

PS: A natáhněte dětem v pokojíčku nějaký igelit, jestli to budete doma zkoušet taky a nechcete tam pak dělat generální úklid :)

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články