Právě čtete

Charakter dětí podle horoskopu

81667  
Sdílet: 

Charakter dětí podle horoskopu

Děti přicházejí na svět s genetickou výbavou, kterou získají od svých rodičů, prarodičů a ostatních příbuzných. Během života je utváří mnoho vlivů – výchova, prostředí, partneři, přátelé atd. Jak velký vliv má na jejich život to, v jakém znamení se narodily? Pojďme spolu zjistit základní rysy jednotlivých znamení, které vám mohou pomoci lépe poznat osobnostní rysy vašich dětí.

20. 7. 2017 9 min. čtení Kamila Šemberová
Charakter dětí podle horoskopu

Čtyři živly

Znamení dělíme na čtyři typy podle čtyř základních živlů: ohnivá (Beran, Lev, Střelec), zemská (Býk, Panna, Kozoroh), vodní (Rak, Štír, Ryby) a vzdušná (Blíženci, Váhy, Vodnář). Znamení v rámci jednoho živlu mají do určité míry podobné charakteristiky – u ohnivých znamení je to zodpovědnost, jste-li rodiče zrození v tomto znamení, měli byste šetřit kritikou. U zemských znamení je to stabilita, tito lidé nemají rádi změny, mívají potíže s vyjadřováním pocitů.

Pro vodní znamení je rodina prioritou, udělají pro „své“ lidi první poslední, což může někdy vést i ke zklamání. Lidé zrození ve vzdušném znamení nemají rádi komplikace, když už vzniknou, často se tváří, že je nevidí, což jim může komplikovat rodinný i pracovní život.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Zdroj: Flickr.com

Beran (21. 3.–20. 4.) – akční optimista

Vyhledává dobrodružství, musí všemu přijít na kloub. Bývá tvrdohlavý, netrpělivý a rychle ho věci přestanou bavit. Beránci jsou nezávislé a dynamické osobnosti, které rády rozhodují, mívají přirozenou autoritu a vedou ostatní, chtějí být vždy nejlepší. Druhou stranou mince však je to, že se neradi podřizují, snaží se prosadit svou vůli a nebývají tolerantní.

Výzva pro rodiče: Ke zkrocení malého Beránka je třeba vynaložit dost energie a důvtipu. Když ho dokážete zabavit, máte vyhráno. Podporujte jeho sny o statečných hrdinech. S důslednou vlídností a laskavostí dojdete dál než s příkazy, kterým dítě nerozumí.

Býk (21. 4.–21. 5.) – rozumný kliďas

Děti narozené v tomto znamení bývají už od dětství vytrvalé, pilné a spolehlivé. Při objevování světa potřebují svůj čas. Milují pravidelnost a stabilitu. Jsou to klidné a hodné děti, když víte, jak na ně. Jinak se projevují jako tvrdohlavé a velmi silné osobnosti, někdy je popadnou i pořádné záchvaty vzteku.

Výzva pro rodiče: Buďte diplomatičtí, Býčci rádi vědí dopředu, co je čeká, nemají rádi změny a nesnášejí, když jsou pod tlakem. Potřebují pevný, ale nikoliv nabitý program. Když víte, jak na ně, dobře spolupracují. Naučte malého Býčka, že změna může být i dobrá příležitost, ale na každou změnu jej připravte předem.

DCF 1.0
Zdroj: Flickr.com

Blíženec (22. 5.–21. 6.) – dvě osobnosti v jednom

Blíženci jsou originální společenské bytosti, mívají hodně přátel, bývají výřeční. Jsou lační po informacích, milují pohyb, ale snadno je aktivity omrzí. Bývají nesoustředění a netrpěliví, baví je všechno, ale mají problém u zvolených aktivit vytrvat a jít do hloubky. Blíženci milují cestování a objevování nových míst.

Výzva pro rodiče: Zaměřte se na přelétavost a netrpělivost malého Blížence. Snažte se jej naučit vytrvalosti a kázni, bude se mu to v životě hodit. Blíženci mají spoustu energie, ale je potřeba je naučit, jak s ní zacházet. Potřebují nabitý program, jinak se nudí. Pozor na lhaní, malí Blíženci mohou využívat svého důvtipu ke lžím a výmluvám.

Rak (22. 6.–22. 7.) – citlivka s tvrdou slupkou

Malí Ráčci jsou velmi citlivé a křehké, někdy náladové bytosti. Rádi se cítí potřební, jsou velmi milí, starají se o ostatní, milují domácí mazlíčky. Někdy se schovají do ulity, aby nemuseli ukázat svou zranitelnost. Potřebují žít ve stabilním prostředí, odloučení od přátel či členů rodiny v nich může zanechat velké rány. Milují rodinné oslavy a sešlosti.

Výzva pro rodiče: Malí Ráčci mají spoustu strachů, bojí se neznámého. Veďte je k samostatnosti, pořádku a nezávislosti. Vysvětlete jim, že se není čeho bát. Ráčci těžce nesou negativní hodnocení, pozitivním přístupem získáte mnohem více.

deti_aktivita
Zdroj: Flickr.com

Lev (23. 7.–22. 8.) – hrdý rošťák

Malý Lev je přirozený vůdce, jsou to velmi výrazné děti, které milují pozornost a jsou rády ve středu dění. Ničeho se nebojí, vrhají se i do velmi obtížných úkolů. V dospělosti jsou to podnikaví, tvůrčí a průbojní lidé. Malí Lvíčci jsou hraví, pořád vymýšlejí a provádějí nějaké lumpárny, jsou velmi energičtí a radostní. Užívají si obdivu okolí, jsou velmi citliví na kritiku, takže rozumným chválením se s nimi dostanete mnohem dál.

Výzva pro rodiče: Naučit malého Lvíčka, že ve středu pozornosti může být občas i někdo jiný než on sám. Náročná bývá puberta, kdy jsou tyto děti přesvědčené, že mají za všech okolností pravdu. Podporujte je v uměleckých i sportovních aktivitách, kde si mohou osvojit schopnost přijímat i porážky a zároveň sebekriticky hodnotit vlastní výkony.

Panna (23. 8.–22. 9.) – poslušný milovník pořádku

Děti zrozené ve znamení Panny jsou velmi pečlivé, důkladné a pořádkumilovné. Tyto děti milují pomáhat svému okolí a jsou velmi ohleduplné. Emoce nedávají příliš najevo, jsou spíše rezervované. Ve škole bývají Panny bystré, ukázněné a pořádné. Nesnáší improvizaci, musí mít vše dopředu připravené dle svých představ.

Výzva pro rodiče: Naučit malé Panny, že dokonalost je iluze a že nové zážitky či aktivity jim mohou přinášet radost, jen je potřeba je vyzkoušet. Děti narozené v tomto znamení považují chyby za tragické selhání a je úlohou rodičů je naučit, že chybování je součástí života a přispívá k vývoji každého z nás.

deti_spiknutie2
Zdroj: Flickr.com

Váhy (23. 9.–23. 10.) – šarmantní parťák

Lidé ve znamení Vah milují harmonii, mají vkus a cit pro krásu. Jsou velmi kulturně ladění – již od útlého věku ocení návštěvy divadla či hudební představení, rádi čtou a jsou obklopeni knihami. Malé Váhy jsou velmi přátelské, pořád je kolem nich tlupa kamarádů, kteří u vás přespávají či je vozíte na nejrůznější kroužky. Bez kamarádů by byl jejich život smutný. Váhy bývají nerozhodné a váhavé, většinou nejsou schopné se rychle rozhodnout ani o úplně jednoduchých věcech, na rozhodování potřebují čas. Mívají tendence k lenosti, spoléhají totiž na svůj šarm a na to, že se situace vyřeší cestou nejmenšího odporu.

Výzva pro rodiče: Naučit malé Váhy, že je potřeba problémy řešit, ne před nimi utíkat, a to i za cenu, že dojde ke konfliktu, který je pro ně tak nepříjemný. Při rozhodování dětem pomáhejte, nedávejte jim na výběr mezi mnoha lákavými nabídkami. Je to pro ně příliš stresující.

Štír (24. 10.–22. 11.) – citlivý nebojsa

Malí Štírci se nebojí nikoho a ničeho, již od útlého věku jsou to velmi rozhodné a usilovné bytosti, které jdou za svým. Mají velký smysl pro pravdu a spravedlnost, často brání slabší. Obvykle jsou to klidné a poslušné děti, pocity spíše skrývají, ale zároveň jsou velice citlivé a hloubavé.

Výzva pro rodiče: Dávejte si pozor, co svému malému Štírkovi říkáte, tyto děti jsou velmi vnímavé a snadno se cítí ublížené. Mají sklony k pomstychtivosti, což někdy může vypadat jako vztek nebo žárlivost, ale když se zamyslíte nad tím, co jste řekli, zjistíte, že jejich pocity mají reálný základ, jsou jen příliš výbušně vyjádřené. Nabídněte svému dítěti zajímavé aktivity, které mu pomohou pochopit, co se děje v jeho nitru, mluvte s ním o jeho i svých pocitech. Naučte je prohrávat a odpouštět.

dieta_a_rodic2
Zdroj: Flickr.com

Střelec (23. 11.–21. 12.) – okouzlující rošťák

Nejzvídavější ze všech znamení. Jeho život je plný dobrodružství. Střelci mají již od útlého dětství smysl pro humor, často se s nimi zasmějete. K lidem přistupují bez zábran, jsou přátelští a otevření. Ničeho se nebojí, na druhou stranu rychle soudí. Odmala mají problém s autoritami, mnohem více dokážete diplomatickou cestou než jim natvrdo přikazovat či je hodnotit. Nesnáší diktát, rádi si vybírají sami. Jsou optimističtí, velmi inteligentní, nedělají žádné dalekosáhlé přípravy a plány, jdou rovnou na věc.

Výzva pro rodiče: Naučit děti větší zodpovědnosti. Střelci jsou od přírody netaktní, protože nejdou daleko pro slovo. Naučíte-li je zásadám společenského chování, předejdete mnoha trapným situacím. Dopřejte dítěti co nejvyšší možné vzdělání, milují se učit a budou si užívat prestiž spojenou se zajímavým povoláním.

Kozoroh (22. 12.–20. 1.) – spolehlivý dříč

Malí Kozorozi jsou většinou předčasně vyspělí, spolehliví a pořádní. Málokdy je najdete ve středu dění, společnost nevyhledávají, když už, tak se cítí lépe mezi staršími dětmi. Jsou hodně orientovaní na výkon, mají železnou vůli, jsou cílevědomí a zodpovědní. Ve škole patří k premiantům.

Výzva pro rodiče: Kozoroh miluje pravidelnost a strukturu, je tedy třeba podporovat jeho kreativitu a fantazii, aby se neprohluboval jeho konzervatismus. Pozor na přetěžování, k němuž může snadno u těchto dětí dojít. Dávejte mu najevo dostatek bezpodmínečné lásky, malý Kozoroh má totiž sklon k tomu oceňovat se jen za výkon.

blaznive_dieta
Zdroj: Flickr.com

Vodnář (21. 1.–20. 2.) – originální rebel

Malý Vodnář je za všech okolností svůj, má na všechno svůj názor, vybírá si bláznivé koníčky a kombinuje neobvyklé kousky oblečení. Prostě tančí jen na svou vlastní melodii. Je vynalézavý, tvrdohlavý a alternativní. Vše konzervativní a tradiční je mu proti srsti. Má vyvinuté logické myšlení, ale je obdařen i velkou intuicí. Ke světu i lidem kolem sebe přistupuje idealisticky, proto bývá někdy zklamán chováním druhých, kteří nesplní jeho očekávání.

Výzva pro rodiče: Ustát přehršel bláznivých nápadů a naučit malého Vodnáře rozlišovat, kdy se ještě jedná o zajímavý nápad a kdy už je to jen pustá rebelie. Podporujte jeho sny, naučte jej však, že za své chování nese zodpovědnost. Nenuťte jej do kolektivních aktivit, je to za každých okolností solitér.

Ryba (21. 2.–20. 3.) – citlivka s hlavou v oblacích

Malé Ryby jsou velmi intuitivní, citlivé a jemné osobnosti s báječnou fantazií. Nikdy nezraní ničí city, bohužel jsou velmi přecitlivělé i na ty své vlastní. Milují rozmazlování a opečovávání. Mají silný vztah k rodině a k domovu, a to i v dospělosti. Mají laskavé srdce a s láskou se starají o své mladší sourozence. O Rybách se říká, že jsou to „staré duše“, protože v sobě mají duchovní moudrost.

Výzva pro rodiče: Naučit malé Rybky aspoň trochu stát nohama na zemi. Když se s Rybkami mluví o pocitech (vašich i jejich), naučí se v nich lépe vyznat a nebudou pak propadat tak častým výbuchům zoufalství a pláče. Pro Ryby je těžké vyrovnat se s tím, že všichni lidé na světě nejsou hodní a laskaví. Zároveň nemívají velké sebevědomí, vždy se ohlížejí na druhé. Pomozte jim najít aktivity, v nichž budou vynikat (často milují hudbu a malování), napomůžete tím růstu jejich sebedůvěry.

Nesedí to?

Kromě znamení zvěrokruhu, které odpovídá datu narození, existuje ještě tzv. ascendent. Pro jeho zjištění potřebujeme znát přesný čas narození. Sluneční znamení i ascendent jsou důležité, protože se vzájemně doplňují. Někdy se stane, že je při zrození ascendent v silnější pozici než sluneční znamení. Převáží pak tedy jeho charakteristiky.

 
horoskop
Zdroj: Flickr.com
Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články