Právě čtete

Kávou provoněné vafle

11854  
Sdílet: 

Kávou provoněné vafle

Taky milujete sladké snídaně? Podle mě prostě patří k neděli, spolu s dlouhým poflakováním v pyžamu. A na stole by mělo být něco dobrého, třeba právě sladké vafle a spousta ovoce k tomu.

16. 9. 2019 1 min. čtení Erika Pilátová
Kávou provoněné vafle

Syn miluje vafle odmalička a vaflovač jsem kdysi pořídila kvůli němu. (Pokud vašim víkendovým snídaním vafle schází, vaflovač seženete na e-shopu Tchibo.)

V osmi letech mě dokonce překvapil vlastním dílem. Po příchodu domů jsem ho našla v kuchyni v zástěře. Na internetu si našel recept a tuhle dobrotu si připravil sám. Nebudu popisovat, jak vypadal vaflovač a kuchyňská linka. :-) Výsledek byl každopádně výborný. Svoji oblíbenou snídani od té doby různě vylepšujeme. Mezi naše favority patří kořeněné dýňové vafle, špenátové na slano nebo právě kávové.

Na 8 kusů potřebujete:

  • 2 vejce
  • 4 lžíce cukru
  • 250 g hladké mouky
  • 1 prášek do pečiva
  • 250 ml mléka
  • 50 ml silné kávy
  • 3 lžíce rozpuštěného másla

na dozdobení:

  • 300 g měkkého tvarohu
  • 4 lžíce zakysané smetany
  • med na dochucení
  • 500 g ovoce podle chuti

Postup:

V míse rozšlehejte vejce s cukrem. Postupně zapracujte mouku smíchanou s práškem do pečiva, mléko, kávu a máslo. Ušlehejte hladké těsto bez hrudek. Mělo by být o něco hustější než na palačinky. Tvaroh prošlehejte se zakysanou smetanou.

Vafle upečte ve vaflovači dozlatova. Rozdělte je na talíře, přidejte kopeček tvarohového krému, pokapejte medem a ozdobte ovocem. Na zdobení můžete použít i nasekané ořechy nebo různé druhy semínek.

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články