Škála ingrediencí, ale i fakt, že se všechny jen mixují, byly impulzem k tomu, že jsem si po vzorovém receptu z jedné „zdravé“ knížky pár takových šťáv sama ozkoušela. Mohu je tedy vřele doporučit i vám. Jsou to jídla předvelikonoční, ale i nápoje detoxikační. Čerstvé ovoce můžete nahradit mraženým a je vcelku na vás, jakou kombinaci zvolíte. Já jsem si vyzkoušela následující a mohu vám garantovat, že suroviny v nich pomohou vašim játrům, ledvinám a střevům.
1) Zeleninový vrah toxinů
1 bulva fenyklu
1 bio salátová okurka (menší)
1 zelené jablko Granny Smith
kousek zázvoru
1 citrón na dochucení
Všechny suroviny důkladně rozmixujte. V průběhu je můžete lehce ředit vodou nebo jablečným moštem, aby se pak daly lépe pít.
2) Zavodňovač při kocovině
1 hruška
hrst brokolice
2 celerové řapíky
2 snítky máty peprné
Opět vše vložíme do mixéru a pořádně rozmixujeme.
3) Nakrev
3 mrkve
1 bulva syrové červené řepy
menší hrozen vína
hrst koriandru
Proces výroby je u všech očistných šťáv stejný, takže teď už se nechceme opakovat :)
4) Drákulova játra
2 menší bulvy syrové červené řepy
hrst borůvek – mražených nebo čerstvých
červené jablko
okurka
Pokud čtete článek odzdola nahoru, pak za chvíli dojedete ke správnému postupu výroby :)
Jaro už je skoro za rohem, tak dobrou chuť!