Právě čtete

8 důvodů, proč muži nehubnou do plavek

7525  
Sdílet: 

8 důvodů, proč muži nehubnou do plavek

V tomto ohledu jsou muži příčetní. Ti do žádných plavek nehubnou. A proč?

27. 7. 2017 5 min. čtení Dominik Landsman
8 důvodů, proč muži nehubnou do plavek

Léto doslova vylomilo dveře, na které už nějaký čas klepalo a je to tady. Okamžik pravdy. Teď se totiž ukáže pravda. Nyní se odhalí, kdo se na léto připravil a kdo tu přípravu flákal.

Komplexy z vlastní postavy na koupalištích a pláží moří či rybníků nyní gradují. Můžu si dovolit nosit bikiny? Je mé břicho dostatečně ploché na to, abych mohla v plavkách na koupaliště mezi lidi a nebo se mám jít raději vykoupat na návesní rybník v noci pod rouškou tmy? Podobné otázky se honí hlavou nejedné ženě.

Ten ženský svět je v tomhle ohledu docela smutný. Z toho, co vidím kolem sebe, nemůžu se zbavit dojmu, že ženy tak nějak v globálu podlehly trendu štíhlé linie, kdy vystouplé kosti, podvýživa a propadlé tváře jsou normou. Ne tedy tak úplně, ale snaží se k tomu směřovat. Vždyť přeci každý muž je v sedmém nebi, když může ženu chytit za vystouplé žebro. A to nemluvě o sexu, kdy muži zbožňují, když se pořežou o ženinu vystouplou kyčel.

24 8634252403_812b4731f2_o
Zdroj: Flickr.com

1. Protože jsou líní

Hubnutí do plavek s sebou přináší především disciplínu, odříkání a nějakou činnost. To samozřejmě mužům není cizí. Důležité je však, aby vynaložená práce odpovídala výsledku. Muž rozhodně nebude makat v posilovně, jíst tři měsíce brokolici nebo řepu, aby měl nepravidelnou červenou stolici (vlastní zkušenost s řepovou dietou, kterou mi naordinovala manželka, kdy se mi nepodařilo ani dva roky po porodu shodit těhotenská kila) a k tomu se každý den vážit jenom proto, aby zhubnul do plavek.

Jakmile nemá muž konkrétní motivaci, typu, že něco musí udělat, něčeho se na chvíli vzdát a potom bude úspěch u žen zaručen, většinou do toho nejde. Hubnutí do plavek totiž úspěch u žen nezaručuje. Pokud by tomu tak opravdu bylo, nedělali by muži na jaře nic jiného, než dřeli v posilovně.

2. Protože na ně nikdo nevyvíjí tlak

Moc často nevidím časopisy plné vyzáblých modelů, kteří chrastí kostmi. Muži si neřeknou, hele podívej se na toho týpka, jak je hubenej. To chci taky. Mužům je tohle ukradený. Společnost si nežádá hubené muže.

3. Mužům je to prostě jedno

Jako takhle. Řekněme si na rovinu, že mužům je jedno, jestli budou mít v plavkách nějakej ten špek navíc. Oni řeší důležitější věci, než jak vypadají v plavkách. Třeba kde bude hrát v příští sezoně Jarda Jágr nebo jestli si večer k fotbalu u televize dát tři lahváče anebo spíš rovnou čtyři.

4. Protože muže nikdo neočumuje

Už jste někdy třeba na koupališti viděli partu holek, co se opírá o plot a sleduje kolem procházející muže v plavkách? Já jsem takových partiček lačných ženštin moc neviděl. Tohle je doména mužů. Muž se neprochází po koupališti, aby byl očumován. On se prochází, aby očumoval. K očumování holek nepotřebuje být hubený. Minimálně tedy alespoň já na koupališti spíš očumuju, než bych projevoval snahu být očumován. I když od té doby, co jsem ženatý, už tolik neočumuju. Mám to zakázané o manželky.

2 1681573808_f6464d9672_o
Zdroj: Flickr.com

5. Protože když chtějí, tak prostě zhubnou

Když se v souvislosti s muži mluví o hubnutí do plavek, je potřeba si něco přiznat. Muži do plavek nehubnou. Když už, muži do plavek zhubnou. Stačí přidat jedno písmenko a jsme tam, kde ženy být chtějí, ale nikdy tam nebudou. Ženy hubnou obtížněji, protože hormony a podobně. Když chce muž zhubnout, prostě zhubne. Když chce zhubnout žena, hubne. Hubnutí u žen totiž nemá finální třešničku na dortu ve formě zhubnutí, neboť žena nikdy nezhubne. Tedy alespoň ve svých očích. Pořád bude se sebou nespokojená.

6. Protože se muži rádi nažerou

Představte si situaci. Jako muž stojíte před závažným rozhodnutím. Buď si dáte k večeři výborný guláš s devíti knedlíky, nebo si místo toho nastrouháte trochu lilku, abyste na koupališti vypadali báječně. Co si asi muž vybere? Já osobně spíš ten guláš. A k tomu ještě ke snídani tři klobásy. Jak je přede mnou pořádné žrádlo, žádné koupaliště mě nezajímá.

7. Protože jsou muži hrdí na své tělo

Mužovo tělo je odrazem jeho života, jeho životních postojů, jeho charakteru. Podle průzkumů agentury Menhealth, které jsem si teď vymyslel (a to včetně agentury), je až 96 procent mužů spokojených se svým tělem. Já jsem rovněž se svým tělem spokojen. Samozřejmě, že by možná bylo objektivně hezčí, kdybych místo té pneumatiky kolem pasu měl vypracované břišáky, ale já jsem se svým panděrem spokojen. Mám ho rád. Dotváří mou osobnost.

8. Protože jsou normální

Normální člověk má jiné starosti než hubnout do plavek. Já jako muž tak nějak stále nemůžu pochopit, proč hubnout do plavek? Prostě mi to nejde do hlavy.

A tady se podle mě krásně odráží ten rozdíl v myšlení mužů a žen. Můžeme si tady říkat, co chceme. Můžeme se krčit za genderovou korektnost, ale skutečnost je taková, že ženy mnohem více lpí na svém zevnějšku než muži. A to je prostě fakt.

Já jako muž shledávám v uvažování žen spoustu pro mne nelogických věcí. Jsem přesvědčen, že zase naopak ženy nechápou mé myšlení a priority.

Ale prosím vás. Dělat si starosti s tím, že potřebuju zhubnout do plavek, a co si o mých špíčcích proboha pomyslí úplně cizí lidi, to je opravdu něco, co nepochopím nikdy a ani to pochopit nechci.

Doufáme, že jste se u čtení dnešního článku pobavili. Jeho autor Dominik je táta na otcovské dovolené a jeho humor můžete znát z knih a blogu Deníček moderního fotra, kde bez zábran popisuje, jaké to je starat se o malé dítě a být muž zároveň. Na blog bude přinášet pohled muže na témata, která zajímají spíše ženy. Vše s nadhledem a ironií.

25 32820575306_ae59aeefb7_o
Zdroj: Flickr.com
Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články