Právě čtete

Jahodové gazpacho

6269  
Sdílet: 

Jahodové gazpacho

Když jsme s Lindou v první řadě Herbáře představovaly jahodové gazpacho, bylo to pro nás obě poprvé. Nějak jsem si do té doby prostě nedokázala představit jahody naslano. Obě jsme ale byly překvapené a nadšené z výsledku. Nemohly jsme se pak v podstatě odtrhnout od mísy a ani jsme nemusely hrát, že nám to chutná. :)

7. 7. 2015 1 min. čtení Kateřina Winterová
Jahodové gazpacho

Točily jsme tenkrát záběry na půdě při západu Slunce, dlabaly gazpacho z našich jahod ze záhonu a zpívaly slovenskej pop. Krásný časy! Udělejte si je taky! Jahodová smršť letošního roku pomalu končí, tak neváhejte! Dejte vale jahodám s cukrem na sto způsobů a posolte si je!

První úroda okurek a paprik ze skleníků už je na pultech, takže nic nebrání tomu vychutnat si tento gurmánský zážitek. Konec předsudkům a čekejte velkou dobrotu.

_MG_8822plesivec boure 13

Ingredience:

½ kila nakrájených jahod
1 nakrájená paprika
1 oloupaná nakrajená okurka
čerstvý estragon
trochu olivového oleje
trochu balzamikového octa
sůl
čerstvě namletý pepř

Na ozdobu:

½ šálku nakrájených jahod
½ šálku nakrájené papriky
½ šálku oloupané nakrájené okurky

Postup:

Všechny ingredience na gazpacho vložíme do velké mísy a promícháme rukama. Vrch mísy zabezpečíme celofánem a dáme přes noc odležet do chladničky. Pak vyndáme, vložíme do mixéru a rozmixujeme. Můžeme zředit vodou, pokud je směs hustá. Gazpacho nalejeme do misek a ozdobíme. Navrch ještě můžeme přidat nasekané mandle, oříšky nebo slunečnicová semínka.

_MG_8840plesivec boure 13

_MG_9364plesivec boure 13

Pokud se vám článek líbil, mohlo by vás také zajímat
Další články